• Gratis kleurstalen
  • Gratis bezorging boven 250,-
  • Duurzaam geproduceerd
Alle artikelen

Welke hoogte en afstand een gordijnrails ophangen?

Welke hoogte en afstand een gordijnrails ophangen?

Als je op zoek bent naar de perfecte raambekleding, is het ophangen van de gordijnrails een belangrijke stap. Maar hoe hoog moet je de gordijnrails ophangen? En op welke afstand van het raam? In dit artikel geven we 5 handige tips voor het ophangen van een gordijnrails op de juiste hoogte en afstand.

Meet de hoogte vanaf de vloer op

Allereerst is het belangrijk om de hoogte van de gordijnrails op te meten. De gordijnen moeten de vloer raken voor een nette en elegante uitstraling. Meet vanaf de vloer tot aan de plaats waar de gordijnrails wordt opgehangen. De hoogte hangt af van de lengte van de gordijnen en de afstand van de vloer tot aan het raam. Over het algemeen is een hoogte van ongeveer 10-15 cm boven het raam geschikt voor gordijnen.

Meet de afstand op tussen de rails

De afstand tussen de gordijnrails en het raam is ook belangrijk. Het is essentieel dat de gordijnen het raam volledig bedekken om privacy te waarborgen. Meet daarom de breedte van het raam en voeg hier ongeveer 20-30 cm aan toe voor een vollere look. Houd rekening met eventuele obstakels zoals deurknoppen en stopcontacten in de buurt van het raam.

Kies de juiste bevestigingsmaterialen

Bij het ophangen van een gordijnrails is het belangrijk om de juiste bevestigingsmaterialen te kiezen. Een gordijnrails moet veilig en stevig worden bevestigd. De keuze voor bevestigingsmaterialen hangt af van het type muur waar de gordijnrails aan moet worden bevestigd. Bij een gipsplaat muur is het bijvoorbeeld belangrijk om gebruik te maken van speciale pluggen en schroeven.

Houd rekening met het type raambekleding

Houd bij het ophangen van de gordijnrails ook rekening met het type raambekleding dat je wilt ophangen. Wil je bijvoorbeeld rolgordijnen ophangen, dan moet de gordijnrails stevig genoeg zijn om het gewicht van de rol te dragen. Bij jaloezieën is het belangrijk om de gordijnrails voldoende ruimte te geven om de jaloezieën te kunnen openen en sluiten.

Overweeg professionele installatie

Als het ophangen van een gordijnrails een uitdaging lijkt, overweeg dan om een professional in te schakelen. Een professional kan je helpen om de gordijnrails op de juiste hoogte en afstand op te hangen en kan ook adviseren over de juiste bevestigingsmaterialen en het type raambekleding.

Het belang van het juist ophangen

Het ophangen van een gordijnrails lijkt misschien een kleine stap in het proces van het kiezen van raambekleding, maar het is een essentieel onderdeel van het creëren van een stijlvol en functioneel interieur. Door de juiste hoogte en afstand te bepalen, zorg je ervoor dat je raambekleding optimaal functioneert en er mooi uitziet. Houd bij het kiezen van de hoogte en afstand rekening met de grootte en positie van het raam, de lengte van de gordijnen en de gewenste uitstraling. Door deze factoren in overweging te nemen kun je ervoor zorgen dat je gordijnrails perfect hangt en je raambekleding tot zijn recht komt.

Dit artikel delen via
Terug naar blogoverzicht
Verder lezen
Welke muurverf kleuren passen bij welke raamdecoratie?
Welke kleurencombinaties voor raambekleding zorgen voor een landelijke uitstraling?
Gewoon uit Noord-HollandAlles van eigen bodem
Snel geleverdBereikbaar en toegankelijk
Bewust kiezenMooi van binnen!
100% op maat Jij bepaalt de maten
Gratis Kleurstalen
0
Jouw gratis kleurstalen aanvragen

Je hebt nog geen stalen in je aanvraag zitten.

Jouw aanvraag afronden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Verzekerd van de juiste kleurkeuze
  • Écht gratis
Door het aanvragen van de kleurstalen ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden