• Gratis kleurstalen
  • Gratis bezorging boven 250,-
  • Duurzaam geproduceerd
Alle artikelen

Plisségordijnen schoonmaken: hoe werkt dat?

Plisségordijnen schoonmaken: hoe werkt dat?

Heb jij plisségordijnen in huis en wil je deze graag schoonmaken, maar weet je niet goed hoe? Geen zorgen, in deze blog delen we handige tips en tricks voor het schoonmaken van plisségordijnen.

Begin met stofzuigen

Voordat je begint met het schoonmaken van je plisségordijnen is het belangrijk om deze eerst goed te stofzuigen. Gebruik hiervoor het zachte borstelmondstuk van je stofzuiger en ga voorzichtig over de plisségordijnen heen. Op deze manier verwijder je al het stof en vuil dat op de stof is blijven liggen.

Gebruik een plumeau of microvezeldoek

Na het stofzuigen kun je verder met het schoonmaken van je plisségordijnen. Gebruik hiervoor een plumeau of een microvezeldoek. Ga voorzichtig over de stof heen en zorg dat je geen kracht zet. Zo voorkom je dat de plissés beschadigen.

Maak gebruik van lauw water en zeep

Als er hardnekkige vlekken op je plisségordijnen zitten, kun je deze voorzichtig proberen weg te poetsen met een lauw sopje van water en zeep. Let er wel op dat je niet te veel water gebruikt, want dat kan de plissés beschadigen. Dep de vlekken voorzichtig weg met een zachte doek en laat de stof daarna goed drogen.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen

Let op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt bij het schoonmaken van je plisségordijnen. Dit kan ervoor zorgen dat de stof beschadigt of dat de kleur vervaagt. Kijk altijd goed op het label van de plisségordijnen welke schoonmaakmiddelen wel of niet geschikt zijn.

Laat de plisségordijnen drogen

Na het schoonmaken is het belangrijk om de plisségordijnen goed te laten drogen voordat je deze weer ophangt. Laat ze bijvoorbeeld een paar uur buiten in de zon hangen of hang ze binnen op een goed geventileerde plek.

Plisségordijnen laten reinigen

Als je twijfelt over het schoonmaken van je plisségordijnen of als je geen tijd hebt om dit zelf te doen, kun je ervoor kiezen om de plisségordijnen te laten reinigen door een professioneel bedrijf. Zo weet je zeker dat de stof op de juiste manier wordt behandeld en blijven je plisségordijnen in goede staat.

Dit artikel delen via
Terug naar blogoverzicht
Verder lezen
Welke muurverf kleuren passen bij welke raamdecoratie?
Welke kleurencombinaties voor raambekleding zorgen voor een landelijke uitstraling?
Gewoon uit Noord-HollandAlles van eigen bodem
Snel geleverdBereikbaar en toegankelijk
Bewust kiezenMooi van binnen!
100% op maat Jij bepaalt de maten
Gratis Kleurstalen
0
Jouw gratis kleurstalen aanvragen

Je hebt nog geen stalen in je aanvraag zitten.

Jouw aanvraag afronden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Verzekerd van de juiste kleurkeuze
  • Écht gratis
Door het aanvragen van de kleurstalen ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden