• Gratis kleurstalen
  • Gratis bezorging boven 250,-
  • Duurzaam geproduceerd
Alle artikelen

Hoe kun je een moodboard maken voor je interieur?

Hoe kun je een moodboard maken voor je interieur?

Een moodboard is een handig hulpmiddel om je interieurplannen vorm te geven. Door een moodboard te maken kun je verschillende kleuren, materialen, texturen en stijlen combineren en visualiseren hoe deze samen zullen werken in jouw interieur. Hieronder delen we onze tips om een moodboard te maken voor jouw interieur.

Stap 1: Verzamel inspiratie om een moodboard te maken

Begin met het verzamelen van inspiratie voor jouw interieur. Blader door tijdschriften, maak notities van de interieurdesigns die je leuk vindt en scroll door Pinterest en Instagram voor interieurinspiratie. Verzamel afbeeldingen van meubels, kleurenpaletten, decoratie-items en raambekleding zoals jaloezieën, gordijnen en rolgordijnen die je aanspreken. Zorg ervoor dat je afbeeldingen selecteert die passen bij de sfeer en stijl die je wilt creëren in jouw interieur.

Stap 2: Maak een selectie om jouw moodboard te maken

Wanneer je genoeg inspiratie hebt verzameld, is het tijd om een selectie te maken. Bekijk jouw afbeeldingen en selecteer de afbeeldingen die jou het meeste aanspreken. Sorteer de afbeeldingen op kleur, patroon en materiaal om te zien welke elementen je wilt integreren in jouw interieur. Zorg ervoor dat je ook afbeeldingen selecteert van raambekleding zoals jaloezieën, gordijnen en rolgordijnen die passen bij jouw interieur.

Stap 3: Creëer je moodboard

Nu je jouw inspiratie en selectie hebt, is het tijd om je moodboard te creëren. Gebruik een groot stuk papier of karton om jouw moodboard te maken. Plak de afbeeldingen die je hebt geselecteerd op het bord en rangschik ze op een manier die jou aanspreekt. Voeg kleurstaaltjes, stoffen en texturen toe die jouw interieurplannen completeren. Vergeet niet om afbeeldingen van raambekleding zoals jaloezieën, gordijnen en rolgordijnen toe te voegen, zodat je kunt zien hoe ze zullen passen bij jouw interieur.

Hoe raambekleding toevoegen?

Raambekleding is een belangrijk element in jouw interieur, en daarom is het essentieel om het op te nemen wanneer je jouw moodboard gaat maken. Hier zijn enkele tips om jaloezieën, gordijnen en rolgordijnen toe te voegen aan jouw moodboard:

Vind de juiste balans tussen functionaliteit en esthetiek
Ben je klaar met je moodboard maken? Overweeg dan om een interieurontwerper te raadplegen. Deze professional kan je helpen bij het maken van keuzes voor de juiste raambekleding en andere elementen van jouw interieur. Verder kun je ook online inspiratie opdoen en kijken naar verschillende merken en stijlen van raambekleding. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw eigen interieur.

Dit artikel delen via
Terug naar blogoverzicht
Verder lezen
Welke muurverf kleuren passen bij welke raamdecoratie?
Welke kleurencombinaties voor raambekleding zorgen voor een landelijke uitstraling?
Gewoon uit Noord-HollandAlles van eigen bodem
Snel geleverdBereikbaar en toegankelijk
Bewust kiezenMooi van binnen!
100% op maat Jij bepaalt de maten
Gratis Kleurstalen
0
Jouw gratis kleurstalen aanvragen

Je hebt nog geen stalen in je aanvraag zitten.

Jouw aanvraag afronden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Verzekerd van de juiste kleurkeuze
  • Écht gratis
Door het aanvragen van de kleurstalen ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden