• Gratis kleurstalen
  • Gratis bezorging boven 250,-
  • Duurzaam geproduceerd
Alle artikelen

Hoe creëer je de perfecte meisjeskamer?

Hoe creëer je de perfecte meisjeskamer?

Als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen zich thuis voelen in hun eigen kamer. Bij het ontwerpen van een meisjeskamer is het belangrijk om hun persoonlijkheid en interesses in gedachten te houden. Hier zijn enkele tips voor het creëren van de perfecte meisjeskamer.

De kleuren en inrichting voor de perfecte meisjeskamer

De kleur van de kamer is een belangrijk element bij het creëren van een meisjeskamer. Roze is een populaire kleur voor meisjes, maar er zijn veel andere kleuren waaruit je kunt kiezen. Een zachte, lichte kleur zoals geel of mintgroen kan een rustige en ontspannende sfeer creëren. Donkerdere kleuren zoals paars of blauw kunnen ook heel mooi zijn. Overweeg om verschillende kleuren te combineren voor een unieke uitstraling.

De inrichting van de kamer moet passen bij de stijl van het kind. Een prinsessenkamer kan worden gemaakt door kroonluchters, kanten gordijnen en een hemelbed toe te voegen. Als je dochter van paarden houdt, kun je paardenposters ophangen en kussens met paardenprint op het bed leggen.

Kijk naar je raamdecoratie

Naast de kleuren en inrichting is raamdecoratie ook een belangrijk onderdeel van de meisjeskamer. Rolgordijnen zijn een populaire keuze omdat ze verkrijgbaar zijn in vele kleuren en patronen. Bovendien bieden ze privacy en kunnen ze het zonlicht buiten houden. Kies een patroon dat past bij de stijl van de kamer. Een rolgordijn met een prinsessenpatroon kan bijvoorbeeld de perfecte finishing touch zijn voor een prinsessenkamer.

Opbergmogelijkheden

Kinderen hebben vaak veel spullen en het is belangrijk om voldoende opbergmogelijkheden te hebben in de kamer. Opbergkisten en planken zijn goede opties. Je kunt ook een boekenkast toevoegen zodat je dochter haar favoriete boeken kan tonen.

Accentmuur

Een accentmuur kan de kamer een persoonlijke touch geven. Kies een muur uit en schilder deze in een andere kleur of voeg behang toe met een patroon dat past bij de stijl van de kamer. Het kan een leuke manier zijn om de kamer net wat meer pit te geven.

Accessoires

Accessoires kunnen de kamer helemaal afmaken. Een kleurrijk vloerkleed kan bijvoorbeeld een saaie vloer opvrolijken. Kussens met interessante patronen op het bed of op een stoel kunnen de kamer gezellig maken. Een mooie lamp kan het licht in de kamer zachter maken en de kamer een warme uitstraling geven.

Met de juiste kleuren, inrichting, raamdecoratie, opbergmogelijkheden, accentmuur en accessoires, kan je de perfecte meisjeskamer creëren. Het belangrijkste is om de kamer aan te passen aan de stijl van je dochter. Door samen met je dochter te overleggen en haar mening te vragen, kan je er achter komen wat het best bij haar past.

Dit artikel delen via
Terug naar blogoverzicht
Verder lezen
Welke muurverf kleuren passen bij welke raamdecoratie?
Welke kleurencombinaties voor raambekleding zorgen voor een landelijke uitstraling?
Gewoon uit Noord-HollandAlles van eigen bodem
Snel geleverdBereikbaar en toegankelijk
Bewust kiezenMooi van binnen!
100% op maat Jij bepaalt de maten
Gratis Kleurstalen
0
Jouw gratis kleurstalen aanvragen

Je hebt nog geen stalen in je aanvraag zitten.

Jouw aanvraag afronden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Verzekerd van de juiste kleurkeuze
  • Écht gratis
Door het aanvragen van de kleurstalen ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden