• Gratis kleurstalen
  • Gratis bezorging boven 250,-
  • Duurzaam geproduceerd
Alle artikelen

Haal het maximale uit je kamer indeling

Haal het maximale uit je kamer indeling

Een goed doordachte kamer indeling kan het verschil maken tussen een rommelige, onpraktische ruimte en een functionele, georganiseerde omgeving. Of je nu in een klein appartement woont of gewoon op zoek bent naar manieren om je huis beter te benutten, er zijn tal van creatieve manieren om het maximale uit je kamer indeling te halen. Hieronder volgen een aantal tips en ideeën om je op weg te helpen.

Begin met een plattegrond voor de juiste kamer indeling

Een plattegrond is een handig hulpmiddel om te visualiseren hoe de ruimte eruit zou kunnen zien. Meet je kamer op en teken de afmetingen uit op schaal. Zo krijg je een beter idee van de ruimte die je hebt om mee te werken en kun je verschillende indelingen uitproberen zonder te hoeven sjouwen met meubels.

Maak gebruik van licht

Licht kan een grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van een kamer. Zorg daarom voor voldoende lichtbronnen in je kamer en speel met de plaatsing ervan. Door bijvoorbeeld een lamp boven een tafel te hangen, creëer je niet alleen sfeervol licht, maar maak je ook optimaal gebruik van de ruimte.

Denk in zones

Het is vaak handig om een kamer in verschillende zones in te delen, bijvoorbeeld een zitgedeelte en een eetgedeelte. Dit kun je doen door meubels op een slimme manier te plaatsen en eventueel te werken met room dividers, zoals boekenkasten of kamerschermen. Zo creëer je een duidelijke scheiding tussen de verschillende functies van de ruimte.

Kies voor multifunctionele meubels

In een kleine kamer is het slim om te kiezen voor multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een bed met ingebouwde opbergruimte of een salontafel met lades. Zo kun je optimaal gebruik maken van de ruimte en blijft er meer plek over voor andere meubels.

Werk in de hoogte voor een efficiënte kamer indeling

Een andere manier om meer ruimte te creëren is door in de hoogte te werken. Plaats bijvoorbeeld boekenplanken of hangende planten aan de muur om de ruimte optimaal te benutten. Ook kun je werken met hoge kasten of stapelbare opbergbakken.

Gebruik rolgordijnen

Rolgordijnen zijn niet alleen handig om de hoeveelheid lichtinval te bepalen, maar kunnen ook helpen bij het creëren van een ruimtelijk effect. Kies voor lichte, neutrale kleuren om de ruimte groter te laten lijken en speel met de kleuren.

Dit artikel delen via
Terug naar blogoverzicht
Verder lezen
Welke muurverf kleuren passen bij welke raamdecoratie?
Welke kleurencombinaties voor raambekleding zorgen voor een landelijke uitstraling?
Gewoon uit Noord-HollandAlles van eigen bodem
Snel geleverdBereikbaar en toegankelijk
Bewust kiezenMooi van binnen!
100% op maat Jij bepaalt de maten
Gratis Kleurstalen
0
Jouw gratis kleurstalen aanvragen

Je hebt nog geen stalen in je aanvraag zitten.

Jouw aanvraag afronden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Verzekerd van de juiste kleurkeuze
  • Écht gratis
Door het aanvragen van de kleurstalen ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden