• Gratis kleurstalen
  • Gratis bezorging boven 250,-
  • Duurzaam geproduceerd
Alle artikelen

Babykamer inspiratie: creëer de perfecte ruimte voor je kleintje

Babykamer inspiratie: creëer de perfecte ruimte voor je kleintje

Als je zwanger bent, is het inrichten van de babykamer een van de leukste dingen om te doen. Het is een plek waar je kleintje zich veilig en comfortabel moet voelen. Daarom is het belangrijk om de juiste kleuren, meubels en accessoires te kiezen. In deze blog delen we onze tips en tricks voor het creëren van een stijlvolle, comfortabele en veilige babykamer.

Kies de juiste kleuren

Bij het kiezen van de kleuren voor de babykamer is het belangrijk om te bedenken welke sfeer je wilt creëren. Wil je een rustige en kalmerende ruimte, of juist een vrolijke en levendige plek? Groen en blauw zijn kleuren die een kalmerend effect hebben, terwijl geel en rood juist energie geven. Combineer deze kleuren met wit of grijs voor een rustige uitstraling.

Babykamer inspiratie? Kies je juiste meubels

Het belangrijkste meubelstuk in de babykamer is natuurlijk het bedje. Kies voor een ledikantje met spijlen of een wiegje waarin je kleintje veilig kan slapen. Daarnaast is een commode onmisbaar voor het verschonen van luiers en het aankleden van je baby. Kies voor meubels die passen bij de stijl van de kamer en die van goede kwaliteit zijn.

Maak het veilig

Een veilige babykamer is essentieel. Zorg ervoor dat het bedje stevig staat en dat er geen losse onderdelen zijn die je baby kan inslikken. Daarnaast is het belangrijk om de stopcontacten af te dekken en de kamer te voorzien van rookmelders. Kies voor raamdecoratie zoals plissegordijnen, rolgordijnen of duo rolgordijnen met een kindveilig ophangsysteem om te voorkomen dat je baby erin verstrikt raakt.

Maak het persoonlijk

Tot slot is het leuk om de babykamer persoonlijk te maken. Hang bijvoorbeeld een mooie poster op met de naam van je baby of maak een fotomuur met foto's van de zwangerschap en de eerste maanden van je kleintje. Daarnaast kun je de kamer aankleden met mooie accessoires zoals een zachte deken, een schattig knuffeltje of een mooie mobiel boven het bedje.

Met deze tips en tricks creëer je een stijlvolle, comfortabele en veilige babykamer waarin je kleintje zich helemaal thuis zal voelen.

Dit artikel delen via
Terug naar blogoverzicht
Verder lezen
Welke muurverf kleuren passen bij welke raamdecoratie?
Welke kleurencombinaties voor raambekleding zorgen voor een landelijke uitstraling?
Gewoon uit Noord-HollandAlles van eigen bodem
Snel geleverdBereikbaar en toegankelijk
Bewust kiezenMooi van binnen!
100% op maat Jij bepaalt de maten
Gratis Kleurstalen
0
Jouw gratis kleurstalen aanvragen

Je hebt nog geen stalen in je aanvraag zitten.

Jouw aanvraag afronden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Verzekerd van de juiste kleurkeuze
  • Écht gratis
Door het aanvragen van de kleurstalen ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden