• Gratis kleurstalen
  • Gratis bezorging boven 250,-
  • Duurzaam geproduceerd
Alle artikelen

5 tips voor het kiezen van de juiste raambekleding voor je dakraam

5 tips voor het kiezen van de juiste raambekleding voor je dakraam

Natuurlijk wil je ook voor je dakraam de juiste raambekleding hebben. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van raambekleding voor een dakraam? Hier zijn 5 tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Bepaal het doel van de raambekleding

Voordat je begint met het kiezen van raambekleding voor je dakraam, is het belangrijk om te bedenken wat het doel van de raambekleding is. Wil je bijvoorbeeld vooral verduistering creëren, of vind je het belangrijker dat je zoveel mogelijk daglicht binnenlaat? Het doel van de raambekleding bepaalt voor een groot deel welk type raambekleding je het beste kunt kiezen.

Kies de juiste afmetingen voor je dakraam

Wanneer je de juiste maat van de raambekleding voor je dakraam wilt kiezen, is het belangrijk om goed te kijken naar de afmetingen van je dakraam. Meet het dakraam goed op en houd hierbij rekening met eventuele obstakels in de buurt van het raam. Zo weet je zeker dat de raambekleding perfect past en optimaal functioneert.

Overweeg het gebruik van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een populaire keuze voor raambekleding van een dakraam. Ze zijn gemakkelijk te monteren, bieden veel privacy en zorgen voor verduistering wanneer dat nodig is. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en patronen, zodat je altijd een variant kunt vinden die bij je interieur past.

Kies voor jaloezieën voor meer lichtregulatie

Als je meer controle wilt hebben over de hoeveelheid licht die je binnenlaat, dan zijn jaloezieën een goede optie. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, aluminium en kunststof. Kies bijvoorbeeld voor houten jaloezieën als je een warme en natuurlijke uitstraling wilt, of ga voor aluminium jaloezieën als je een strakkere en modernere uitstraling prefereert.

Houd rekening met de functionaliteit

Bij het kiezen van raambekleding voor je dakraam is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de esthetiek, maar ook naar de functionaliteit. Wil je de raambekleding bijvoorbeeld kunnen openen en sluiten, zodat je het raam kunt schoonmaken? Kies dan voor raambekleding die eenvoudig te bedienen is, zoals rolgordijnen of jaloezieën.

Bepaal het materiaal van de raambekleding

Ten slotte is het belangrijk om na te denken over het materiaal van de raambekleding voor je dakraam. Kies bijvoorbeeld voor raambekleding van stof als je een warme en gezellige uitstraling wilt creëren, of ga voor raambekleding van kunststof als je meer houdt van een strakkere uitstraling. Houten raambekleding is ook een optie, dit geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan de kamer. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de lichtinval in de kamer. Als het dakraam op het zuiden gericht is en veel zonlicht binnenlaat, is het beter om voor raambekleding te kiezen die het zonlicht enigszins tegenhoudt, zoals rolgordijnen of jaloezieën.

Dit artikel delen via
Terug naar blogoverzicht
Verder lezen
Welke muurverf kleuren passen bij welke raamdecoratie?
Welke kleurencombinaties voor raambekleding zorgen voor een landelijke uitstraling?
Gewoon uit Noord-HollandAlles van eigen bodem
Snel geleverdBereikbaar en toegankelijk
Bewust kiezenMooi van binnen!
100% op maat Jij bepaalt de maten
Gratis Kleurstalen
0
Jouw gratis kleurstalen aanvragen

Je hebt nog geen stalen in je aanvraag zitten.

Jouw aanvraag afronden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Binnen 2 dagen in huis
  • Verzekerd van de juiste kleurkeuze
  • Écht gratis
Door het aanvragen van de kleurstalen ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden